tämä sivu on keskeneräinen  😎

Hankin keväällä 2010 uuden kameran – Canon 7D:n. Tämä oli ensimmäisen digitaalinen järjestelmäkamerani, jonka tietenkin varustelin saman tien myös sukelluskäyttöön. Käytin kameraa ensimmäisen kerran Punaisen Meren reissulla 2010 ja sitten Indonesian matkalla 2011.

Punaisen Meren reissulla 2010 kameran varustus oli seuraavanlainen:

Kamerapaketilla sai kyllä upeita kuvia ja HD-videota, mutta se osoittautui monella tapaa hankalaksi käyttää, joten sitä piti jatkokehitellä. Ensinnäkin tällainen kamerasetti on raskaasti negatiivinen veden alla. Noin 2 kg se painaa vielä veden allakin, kun pinnan päällä se on 10 kg. Eli kameran käsittely otti voimille ja käsilihakset oikeasti kipeytyivät. Lisäksi 8 tuumaiset salamavarret olivat aivan liian lyhet laajakulmaiselle kalansilmälinssille, ja usein kuvat menivät pilalle kun salamat näkyivät kuvan reunoilla.

Aivan ensimmäiseksi kokeilin erilaisia virityksiä, joilla saada kameraan neutraali noste. Kaikki DIY kellukeviritykset vain puristuivat syvällä ruttuun. Lopulta päädyin hankkimaan Stix-salamavarret kellukkeilla, ja sellaisella setillä kuvasin ensi kerran  Indonesian matkalla 2011.

Lisäksi hankin lisää linssejä eli objektiiveja, koska pelkällä kalansilmällä laajakulmien kuvaaminen alkoi kyllästyttää. Hankin kameraan seuraavat uudet linssit ja niihin myös Ikeliten portit:

  • Canon 60 mm EF-S makrolinssi.
  • Sigma 17-70mm OS HSM zoom, jolla saa veden allakin aika laajakulmaista, ja ”melkein” makroa.

Myös nämä uudet linssit olivat mukana Indonesian matkalla 2011. Harjoittelin molempien kanssa kuvaamista Suomen vesissä kesän ja syksyn 2010.

 

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *