Marraskuussa 2006 kävin ensimmäisellä sukellusreissullani etelän lämpimissä vesissä.

Tämän matkakertomuksen kirjoitin loppuun vasta vuonna 2011, monta vuotta reissun jälkeen.

Olin juuri sen vuoden keväänä suorittanut PADI OWD kurssin Suomessa. OWD kurssin jälkeen ostin omat sukelluskamat ja sukelsin ahkerasti koko kesän ja syksyn suomessa. Heinäkuussa 2006 suoritin sitten AOWD kortinkin ja tein 30 metriä syvän sukelluksen Eiran hylylle. Elokuussa vaihdoin märkäpuvun kuivapukuun. Sitten syksyllä 2006 bongasin halvan äkkilähdön Phuketiin viikoksi ja hommasin netin kautta sukellusreissuja koko viikolle. En viettänyt Phuketissa paljoakaan aikaa vaan sukelsin suurimman osan ajasta.

Juuri ennen Thaimaan reissua olin saanut lokikirjaan 39 sukellusta, viimeisin Porkkalan Keittokatokselta 12.11.2006, erittäin hyisessä vedessä ja melko paskassa näkyvyydessä. Tosin en ollut siihen mennessä mitään loistavia näkyvyyksiä päässyt kokemaankaan, joten olin sellaiseen jo tottunut.

Thaimaa

Yhdelle päivälle hommasin päiväreissun Chalong Sea Sportin kautta Phi-Phi saarille, ja siihen tuli 4 sukellusta. Sen perään hommasin 5 päivän livaboard-reissun MV Queen Scuballa, reittinä Khao Lak – Similanit – Surin ja Richelieu Rock. Sukelluksia Queen Scuballa kertyi 14 kpl. Eli koko viikon Thaimaan reissulta 18 sukellusta. Näin sain jo 57 sukellusta kasaan, joka tarvittiinkin seuraavalle keväälle varattuun Punaisen Meren reissuun. Sukellusreissut varasin sähköpostilla itse. Chalong Sea Sportin sukelluksen varasin itse omistajan Satu “Saga” Puotsaaren kautta. Queen Scuban reissun varasin Raya Diversien kautta.

Hotelli Patong Bayshore, joka kuului pakettimatkaan oli halvimmasta päästä, mutta silti ihan mukava ja siisti. Siihen nähden että vietin siellä vain pari yötä, se oli täysin OK. Allasalue oli itse asiassa tosi viihtyisä, eikä hiekkarannalle tai Patong Beachin ravintoloihin ollut mikään mahdoton matka.

Lento Suomesta Phuketiin oli Tjäreborgin charter Finnariin koneella ja teknisellä välilaskulla Jayapurissa. Istuttiin kuin sillit purkissa. Olin pakannut mukaan kaikki sukelluskamani ja laukku painoikin about 30 kg, joten jouduin pulittamaan ylipainomaksuja

Menomatka lähti illalla myöhään 23.11.2006 klo 23:50, enkä saanut koneessa nukuttua, joten kun kone saapui illaksi Phuketiin 24.11.2006, niin kävin Patongilla vain äkkiä syömässä ja sitten suoraan nukkumaan. Seuraavana aamuna oli klo 6 herätys ja lähtö sukellusreissulle Phi-Phi saarille. Aamulla aikaisin olinkin sitten ensimmäisenä hotellin aamiaispöydässä.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *