Punainen Meri 2009, ”Deep South”, MY Emperor Elite

Matkaraportti sukellusmatkalta 20.5.-28.5.2009 Punaiselle Merelle.

Matkakertomus

Tämä oli itselleni jo toinen sukellussafari keväälle 2009. Helmikuussa teimme osittain samalla porukalla ja samaan tapaan Hannun järjestämän matkan Malediiveille. Nyt vuorossa oli Punainen Meri, jossa olimme Hannun järjestämällä safarilla ja Emperor Divers firman liveaboard-veneellä jo neljättä kertaa, itse tosin vasta kolmannella reissulla. 2007 olimme ”Simply the Best” kierroksella (Brothers, Daedalus, Elphinstone) Emperor Majestyllä, ja 2008 ”Get Wrecked” (isoimmat hylyt välillä Hurghada ja Tiranin salmi) kierroksella Emperor Superiorilla.

Emperor-Elite-2009-routeNyt reittinä oli ”South & St.Johns”, jossa lähtö on Hamatan satamasta ja sitten ajetaan etelään Ras Banas nimen taakse aina St. Johns riuttasysteemille asti ja sitten takaisin. Aluksena meillä oli M/Y Emperor Elite, joka on Emperorin laivaston suurin ja hienoin ”platinaluokan” alus. Tältä reitiltä mieleenpainuvimmiksi kohteiksi jäivät lukuisat luolasysteemit, joista hienoimmat ”St. Johns caves” ja ”Shaab Claude” riutalla. Lisäksi näimme ”Oceanic Whitetip” haikakaloja useamman kerran, ehkä turhakin läheltä. Lisäksi oli muutama hieno hylkykohde. Vesi oli etelämpänä erityisen lämmintä.

Vanhaan tapaan, tätä reissua alettiin järjestämään jo vuosi etukäteen, heti edellisen perään, ja osallistujalista olikin nopeasti täynnä ja suuri osa vanhoja tuttuja. Veneeseen mahtuu 20 sukeltajaa, joten porukan koko määräytyy tämän mukaan. Halukkaita lähtijöitä oli tälläkin kertaa enemmän kuin paikkoja, joten pieni jonotuslistakin oli olemassa. Viime hetken peruutuksia tulikin kyllä, joten jonotuslistaltakin pääsi vielä joku mukaan. Vene vuokrataan näille reissuille suoraan Emperorilta full-charterina, eli kokonaisuudessaan oman porukan yksityiseen käyttöön, jolloin kaikki päätökset reitistä ja kohteista ovat omia, ja veneessä on vain oma tuttu suomalainen sukellusryhmä. Vene saadaan myös näin edullisemmin käyttöön ja kun kulut jaetaan tasan, tulee reissun hintakin varsin kohtuulliseksi. Emperorin monivuotisena vakioasiakkaina saamme aina hyvää palvelua. Lennot ja hotelliyöpymiset hankittiin myös itse ja koko matka on siis täysin omatoiminen ja kaikki järjestelyt omalla vastuulla. Itse liveaboard-vene viikoksi maksaa noin 1000 Euroa per sukeltaja, mutta tähän hintaan sisältyy kaikki ateriat, juomat, majoitus- ja sukelluspalvelut Nitrox-täyttöinen. Myös viimeinen hotelliyö maissa sisältyy. Päälle tulee pieniä lisämaksuja kuten satama- ja luonnonpuistomaksut, alkoholijuomat erikseen sekä oppaiden ja miehistön tipit.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *