Lähdössä sukeltamaan

Sukelluskausi 2013 on nyt ikäänkuin melkein avattu Jyrängönvirralla (Heinolassa) tänään.

Ehdin tosin viettää 0 asteisessa alijäähtyneessä vedessä vain minuutin kun pääregu jäätyi ja alkoi puhaltamaan. Sitten vaihdon toiseen reguun, sekin alkoi pian puhaltamaan. Yritin sulatella niitä pari kertaa, mutta ei niistä rakkineista ollut tohon kylmään veteen. Tulipa aika lyhyt sukellus – mutta tulipa edes yritettyä. Koko reissuun kyllä tuhraantui aikaa yli 8 tuntia, joka on minuutin sukellukselle aika tehotonta ajankäyttöä. Mutta ainakin tämä kasvattaa luonnetta. 😆

AIka monilla muillakin oli kamojen kanssa vastaavia ongelmia siellä ja aika moni regu alkoi puhaltamaan. Liivien täyttönapit jäätyivät kiinni jne. Kun vedestä nousi, niin kaikki mahdollinen jäätyi kiinni, kuten soljet ym.

Ehkä vien kamat huoltoon…. kun Trukin reissulla tarvii regujen olla hyvässä iskussa. Huomaisin nyt että 1-vaiheissa on huoltopäivämäärät vuosilta 2010 ja 2009, joten kaipa ne voisi jo huoltaakin. Tuplapullojakaan ei ole pariin vuoteen huollettu, ehkä olis aika tehdä sekin samalla.

Valokuvat

Valokuvia tuli lähinnä pinnalta, Canon Ixus 980 kameralla. Pinnan alla kameran kanssa vietetty aika jäin tällä kertaa varsin vähäiseksi. Kun tulin vedestä ylös, niin vedenalaiskoten kaikki nappulat jäätyivät kiinni. Yritin sulatella nappuloitu huljuttelemalla kameraa joessa, mutta 0-asteinen vesi ei suinkaan sulattanut kamerakotelon jäätä, vaan jääkerros paksuuntui. Eli vesi taisi olla siis aika viileää. Keksin lopulta kikan että omalla syljellä sai ne nappulat sulatettua, ja sain sitten vielä pari kuvaa kun muut tulivat pintaan.

Kategoriat: Kuplasukellus

1 kommentti

Sukelluskauden 2014 avaus Suomenlahdella | Ian Leiman Sukellusblogi & #183;9.1.2014 14:10

[…] merellä näin talvisin. Onneksi tällä kertaa ei regulaattorit lähteneet puhaltamaan, niinkuin edellisellä kaudenavauksella, vaan kaikki laitteet pelasivat loistavasti. Jouduin tosin lainaamaan lampun, koska omani oli […]

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *