Torstaina 9.8.2012 tuli pitkästä aikaa käytyä Gustav Adolfin hylkypuistossa sukellusseura Kuplan iltakeikalla veneellämme Hinkillä. Lähtiöitä arvottiin perinteiseen tapaan aivan viime hetkiin asti, ja lopulta meitä oli 8 reipasta kupleroa ja kupleriittaa matkalla merelle. Hinkki irtosi Otasataman laiturista muutaman minuutin tarkkudella aikataulussaan klo 17. Me päästiin Toivosen Tommin kanssa ensimmäisenä parina veteen tasan tuntia myöhemmin. Ilma oli upea, merellä aurinkoinen sää ja aaltoja tuskin lainkaan, mitä nyt hiukka viileämpää. Hinkin kyyti oli oikein leppoisaa.

Pohjalla veden lämpö +7 astetta, mutta näkyvyys valitettavan kehno. Ilmeisesti siellä oli käyty silttiä räpylöimässä, sillä paikoin löytyi kohtia jossa näkyvyys oli ajoittain parempi. Juurkin nousuköyden ja reittiköysien lähettyvillä oli selkeästi pölytetty oikein kunnolla. Hinkki oli keulan poijussa kiinni, ja perän poijussa näkyi olevan parikin muuta venettä, mm. Nousun vene ainakin.

Tarkoitus oli kokeilla kameralla erilaisia valotuksia, mutta siinä näkyvyydessä ei ollut hirveän paljon vaihtoehtoja kokeiltavana, kovin monella asetuksella ei kuvia saanut syntymään. Tommin kanssa saimme kumminkin vajaan tunnin rauhallisen dyykin tehtyä. Meillä oli Nitroxia pulloissa, joten näin pitkä dyykki 20 metrin syvyydessä onnistui hyvin.

Jonkun huhun mukaan hylkypuisto saatetaan sulkea, joten nyt siellä kannattaa käydä kun vielä voi.

Kuvaesitys:
Kategoriat: matkat

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *